Vrijdag

Vrijdag 6-6 “150 km bebouwde kom Amsterdam”

Het is net echt werken, 5:45 gaat de wekker. Maar de zon schijnt en er staan vele kinderen te wachten op een onvergetelijk weekend. Dus … Let’s go!

De kinderen vanuit Maleisië waren al twee dagen in Amsterdam. De kinderen uit Israël zijn gisteren aangekomen. Vandaag arriveren de kinderen uit Denemarken, Engeland, Brazilië en Spanje. Alle kinderen, zijn opgehaald vanaf Schiphol met de door ons bestuurde busjes. Het ene team is uitgelaten en spreekt honderd uit, het andere team dommelt weg in het zonnetje op de achterbank. De Jet-lags zijn soms merkbaar aanwezig.

Toch is er weinig tijd om echt moe te zijn. Alle kinderen zijn vandaag naar het science museum Nemo geweest, hebben een bezoek gebracht aan het Anne Frank Huis en hebben ingecheckt in het hotel Holiday Inn Express Arena Towers, nabij de Amsterdam Arena. De jongens uit Maleisië hebben vanmiddag ook nog een bezoek gebracht aan een moskee, voor het vrijdagsgebed.

Dit alles betekent dus dat er vandaag vooral veel kilometers zijn gemaakt tussen alle locaties met alle kinderen en hun begeleiders. Op vrijdagmiddag met een graad of 25 en een groep busjes door hartje Amsterdam rijden … da’s best een uitdaging. Opeens besef je zelfs als Nederlander dat er dan toch wel heel erg veel fietsers links, rechts, voor en achter je rijden. Gelukkig is het bij die kanten van de busjes gebleven en is alles uitstekend verlopen. Een reisschema waar menig 5 sterren puzzel nog een voorbeeld aan kan nemen, heeft zijn werk goed gedaan. Uiteraard gebeuren er onvoorziene dingen waardoor er een beroep gedaan wordt op improvisatie talent, maar dat is volop aanwezig bleek ook weer vandaag.

Dankzij BT was het mogelijk om twee meisjes die vandaag jarig zijn te laten Skypen met hun moeder thuis in Brazilië. Voor de meisjes een heel belangrijk moment, want hier leefden ze vanmorgen vroeg al naartoe. Mooi dat dat dan ook lukt.

Het belangrijkste is: de kinderen vonden het geweldig. Ondanks de vermoeidheid van de reizen en indrukken, deden alle kinderen enthousiast met met de kennismakingsquiz na het avondeten in het hotel. Diverse multiple choice vragen over de landen die aan het toernooi meedoen werden zeer fanatiek beantwoord. Het doel van de JCF om de kinderen vooral ook elkaar te laten leren kennen en contacten te leggen met andere culturen lijkt nu al een succes te worden. Maar we juichen niet te vroeg, morgen moet er in teamverband echt worden samengewerkt tijdens diverse workshops.

Voor deze workshops zijn alle team begeleiders vanavond bij elkaar geroepen, samen met drie vrijwilligers (waaronder wij), om de workshops die morgen worden gegeven alvast te beleven. Op die manier konden de coaches en wij elkaar leren kennen en werd de dag van morgen meteen goed voorbereid.

De workshops staan vooral in het teken van plezier maken, elkaar leren kennen en samenwerken. De human knot en de marshmallowchallenge waren voor de coaches al een aardige uitdaging …. en binnen no-time vormen de personen uit drie werelddelen een team die een marshmallow tot grote hoogte laten stijgen of ontrafelen een knoop van armen en benen.

De rust is inmiddels weder gekeerd in het hotel, de meeste kinderen hebben hun bed wel gevonden en slapen als een roos. De vrijwilligers bijna ook.. nog even een paar foto’s uploaden 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s