Over

VIn het jaar dat Johan Cruijff 65 jaar werd, 2012, gaf hij enkele interviews op de Nederlandse televisie. Tijdens die interviews kwam ook de Johan Cruyff Foundation (JCF) regelmatig ter sprake. Johan vertelde onder andere dat de JCF niet alleen bestaat uit een team professionals, maar ook dat vele vrijwilligers zich diverse keren per jaar inzetten voor de JCF.

Dat sprak ons zo aan, dat we ons hebben aangemeld als vrijwilliger. Dat zelfde jaar maakten we kennis met de fantastische activiteiten die voor kinderen worden georganiseerd. De JCF brengt jeugd in beweging!

Naast de aanleg van Cruyff Courts gaat specifieke aandacht uit naar kinderen en jongeren met een handicap en leggen wij Schoolpleinen14 aan om alle kinderen uit het primaire onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen, te bewegen en te sporten.

Het citaat “alleen kun je niets, je moet het samen doen” loopt als een rode draad door de JCF organisatie en draagt iedereen die er bij betrokken is naar buiten toe uit.

JCF - 19-09-2012 784

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s